on-line: 1  Strona główna    Top  Księga  Aktualizacje
Ogórki małosolne 1 - przepis nr 3101

Na papier Informacje do druku Czytano - 6133

Na 1 litr wody 1 lyzka stolowa soli (zwykla sol, nigdy nie uzywaj morskiej, czy tym podobnej)
Czosnek - kilka zabkow przekrojonych na pol
kawalek chrzanu
koper, najwazniejsze sa w tym kwiatostany (to jest to na koncu lodygi, po drugiej stronie od korzenia)
dwa liscie czarnej porzeczki
ogorki (do smaku :))
Kiedy zalejesz ogorki solanka, to mozesz zaczac je jesc juz po 2-3 dniach. Nie trzymaj ich na sloncu bo pojawia sie na nich plesn.
From: "Wacek" <wacek@infomix.se>

Mozna dodac liscie debu, ogorki sa twardsze, moja babcia mowila jedrniejsze, duzo czosnku, chrzan, koper troche gorczycy ja dodaje po lisciu porzeczki, debu. A ogolnie rzecz biorac im wiecej kopru i czosnku tym ogorki maja wiecej aromatu malosolnego
Smacznego
From: "Jolanta Pius" <pius111@friko.onet.pl>

 

Wstecz
W górę ekranu



Jest to 13784992 odsłona od 6 grudnia 2000 roku.
Tworzenie strony: 0.014 sekund