on-line: 2  Strona główna    Top  Księga  Aktualizacje
Manicotti - przepis nr 4438

Na papier Informacje do druku Czytano - 757

Jesli chodzi o makaron, ktory wyglada jak grube rurki, to z niego sie robi manicotti, w nastepujacy sposob:
Ugotowac makaron (dosc twardy - al dente), zrobic nadzienie, zrobic sos czerwony jak do spaghetti, nadziac makaron, ulozyc na blasze w jednej warstwie, polac sosem, posypac parmezanem, przykryc folia, piec 30-40 min.
Nadzienie robi sie z sera ricotta. Jest to taki twarog o dosc intensywnym smaku. Do tego sera dodaje sie starty parmezan, posiekana pietruszke, posiekana cebule, sol i pieprz, jedno jajko.
Wymieszac dokladnie, nadziac przez tube albo tak jak ja robie: cale nadzienie wsadzam do mocnego woreczka plastikowego, odcinam maly kawalek rogu i nadziewam.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

 

Wstecz
W górę ekranu



Jest to 13784992 odsłona od 6 grudnia 2000 roku.
Tworzenie strony: 0.014 sekund